Rode kool salade met mandarijn en kip
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 120
g
Kipfilet
gekookt en na afkoeling in flarden gescheurd
Max. 1
el
Ongezoete sojasaus (Tamari)
Min. 200
g
Rode kool
in dunne reepjes gesneden of geraspt
Min. 1
Bosuitje
in reepjes gesneden
Max. 4
Mandarijntjes
in partjes
Max. 10
g
Rauwe amandelen
Dressing-ingrediënten
max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 10 g knoflook (geperst), gemberpoeder, max. 1 chilipepertje (fijn gemalen)
Instructies
Meng alle ingrediënten (m.u.v. de amandelen) met elkaar en zet dit mengsel in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
Haal de salade na een tijdje uit de koeling, verspreid hem over je bord, garneer met de amandelen en serveer!
Gerelateerd