Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Pompoen in blokjes gesneden
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Min. 1 stengel Bleekselderij in stukjes gesneden
- Min. 200 g Bloemkoolrijst
- Min. 200 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Kruiden
- Min. 1 handje Salie fijn gehakt
- Max. 35 g Parmezaanse kaas geraspt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden, leg bakpapier op de bakplaat, meng de pompoenblokjes met de helft vd kruiden en de helft vd olie, verdeel de gekruide blokjes over de bakplaat en rooster de blokjes in zo’n 20 minuten beetgaar.
- Verhit in de tussentijd de resterende olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook, de preiringetjes en de bleekselderij toe en bak dit een aantal minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst en de salie toe en bak dit een aantal minuten mee.
- Voeg een laagje water en de resterende kruiden toe en laat de bloemkoolkorrels hierin zwellen en garen tot al het vocht geabsorbeerd is.
- Roer de geroosterde pompoenblokjes door de rijst, schep de rijstschotel op je bord, garneer met de kaas en serveer!
Deel dit Recept
Add comment