Radijssalade met appel en stukjes kip
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Min. 100
g
Radijs
in dunne plakjes geschaafd
Max. 2
Groene, zure appels
in partjes gesneden
Min. 1
handje
Kiemgroenten
Min. 50
g
Veldsla
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 1
handje
Peterselie
grof gehakt
Max. 120
g
Kipfilet
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
Dressing-ingrediënten
max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 1 eetlepel mosterd (zonder additieven), max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin en gaar van binnen.
Haal de kipfilet uit de pan, laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in stukjes.
Meng de kipstukjes met de overige ingrediënten en zet dit mengsel een tijdje in de koeling, zodat alle smaken op elkaar in kunnen werken.
Haal de salade na een tijdje uit de koeling, verdeel hem over je bord en serveer!
Gerelateerd