Prei-tonijn cake
Maaltijd
Lunch
,
Tussendoortje
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 90
g
Tonijn uit blik (op waterbasis)
Max. 0.5
Ei
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Min. 1
handje
Oregano
fijn gehakt
Min. 1
handje
Peterselie
fijn gehakt
Min. 200
g
Prei
zeer fijn gesneden
Een snufje
Peper
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Laat de tonijn uitlekken, prak het fijn met een vork en meng het met de oregano.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
Voeg het tonijn-oregano mengsel en de prei stukjes toe en bak dit zo’n 4-5 minuten mee.
Bestrooi de inhoud vd pan met peterselie en zet het vuur uit.
Meng de eieren met peper en de afgekoelde inhoud vd pan, schep dit mengsel in de cakevorm en druk het goed aan.
Zet de cake zo’n 30-35 minuten in de oven (tot deze gaar en goudbruin is geworden) en serveer!
Gerelateerd