Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Mager rundvlees in stukjes gesneden
- Specerijen kaneel, kerriepoeder, komijnzaad, gemberpoeder, korianderzaad, kruidnagel
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 200 g Tomaten fijn gehakt
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 300 g Pompoen in stukjes gesneden
- Max. 1 el Koriander grof gehakt
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Bestrooi het rundvlees met de specerijen, zout en peper.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg de gekruide stukjes rundvlees toe en roerbak deze kortstondig mee.
- Voeg de tomatenstukjes en de tomatensaus toe en vul dit aan met water tot het geheel in een laagje water staat.
- Breng het water aan de kook, zet het vuur lager en stoof het gerecht minimaal 30 minuten (tot het vlees gaar is, maar langer mag altijd).
- Stoof de pompoenstukjes 30 minuten mee (voeg deze dus pas toe een half uur voor de eindtijd van het stoven).
- Garneer het stoofpotje met koriander en serveer!
Notities
Extra bloemkoolpuree hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Deel dit Recept
Add comment