Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk zonder additieven
- Max. 200 g Pompoen in blokjes gesneden
- Max. 200 g Tomaten ontveld en in blokjes gesneden
- Max. 1 Chilipepertje fijn gehakt
- Een snufje Gemberpoeder en peper
- Min. 1 handje Bieslook of peterselie fijn gehakt
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Een snufje Nootmuskaat
- Max. 120 g Wilde zalmfilet in stukjes gesneden
Ingrediënten
|
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers.
- Voeg de pompoenblokjes toe samen met het fijngehakte pepertje en wat gemberpoeder en roerbak dit een aantal minuten.
- Voeg de tomatenstukjes, peterselie en azijn toe en roer door.
- Voeg een gewenste hoeveelheid water (of eigen getrokken bouillon) toe, breng dit aan de kook en laat de soep vervolgens (op laag vuur) pruttelen tot de pompoen gaar is.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat toe, roer dit door en pureer de soep tot een gladde consistentie bereikt is.
- Verwarm de gepureerde soep opnieuw, voeg de zalmstukjes toe en kook deze mee tot ze gaar zijn.
- Roer de kokosmelk door de soep, garneer met peterselie en serveer!
Deel dit Recept
Add comment