Pompoensoep met rijst
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 300
g
Flespompoen
grof gesneden
Max. 1
Courgette
grof gesneden
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Min. 200
g
Bloemkoolrijst
Max. 120
g
Naturel tofu
in blokjes gesneden
Een snufje
Italiaanse tuinkruiden
Kruiden
komijnzaad, cayennepeper, korianderzaad
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Min. 1
handje
Peterselie
grof gehakt
Max. 10
g
Rauwe pompoenpitten
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
Voeg een gewenste hoeveelheid water en de Italiaanse tuinkruiden toe en breng dit aan de kook.
Voeg de pompoen toe en laat dit zo’n 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg vervolgens de courgettestukjes, de bloemkoolrijst, de tofublokjes en de kruiden toe, roer dit door en breng het geheel weer aan de kook.
Laat het geheel nog een kwartiertje koken en pureer het dan tot een grove soep is ontstaan.
Schep de soep na pureren in je bord of kom, garneer met peterselie en pompoenpitten en serveer!
Gerelateerd