Pompoenpuree met zalm
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Breng een laagje water met zout aan de kook en kook de pompoen gaar.
  3. Giet de pompoen af en pureer dit.
  4. Blaker de paprika boven het gasfornuis rondom zwart, doe deze in een afgesloten zak en laat het velletje in 10 minuten los stomen.
  5. Verwijder het velletje en snijd de geroosterde paprika (van zaadlijsten ontdaan) in stukjes.
  6. Verspreid de tomaatplakken over de bakplaat, verdeel de knoflook hier over en rooster de tomaatplakken zo’n 30 minuten.
  7. Doe de geroosterde tomaatplakken in een keukenmachine samen met de geroosterde knoflook en de azijn en pureer dit samen met de olie tot een tomatenpuree.
  8. Smeer de zalm in met de tomatenpuree en leg de zalm vervolgens op de bakplaat.
  9. Rooster de zalm in 10-15 minuten gaar.
  10. Verhit de pompoenpuree even opnieuw en meng dit met de olijfstukjes en peper.
  11. Schep de verwarmde pompoen-olijvenpuree op je bord, leg de gemarineerde geroosterde zalm op de puree en garneer met peterselie.