Recept Afdrukken
Pompoenpuree met zalm
Pompoenpuree met zalm
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Pompoenpuree met zalm
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Breng een laagje water met zout aan de kook en kook de pompoen gaar.
  3. Giet de pompoen af en pureer dit.
  4. Blaker de paprika boven het gasfornuis rondom zwart, doe deze in een afgesloten zak en laat het velletje in 10 minuten los stomen.
  5. Verwijder het velletje en snijd de geroosterde paprika (van zaadlijsten ontdaan) in stukjes.
  6. Verspreid de tomaatplakken over de bakplaat, verdeel de knoflook hier over en rooster de tomaatplakken zo'n 30 minuten.
  7. Doe de geroosterde tomaatplakken in een keukenmachine samen met de geroosterde knoflook en de azijn en pureer dit samen met de olie tot een tomatenpuree.
  8. Smeer de zalm in met de tomatenpuree en leg de zalm vervolgens op de bakplaat.
  9. Rooster de zalm in 10-15 minuten gaar.
  10. Verhit de pompoenpuree even opnieuw en meng dit met de olijfstukjes en peper.
  11. Schep de verwarmde pompoen-olijvenpuree op je bord, leg de gemarineerde geroosterde zalm op de puree en garneer met peterselie.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!