Pompoen-witlof cake
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
,
Tussendoortje
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 300
g
Pompoen
in blokjes gesneden
Max. 2
stronkjes
Witlof
fijn gesneden
Max. 1.5
Ei
los geklopt
Max. 10
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Min. 1
handje
Bieslook
fijn gehakt
Max. 1
el
Mosterd
zonder additieven
Een snufje
Peper
Max. 40
g
Kokosmelk
zonder additieven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Breng een laagje water aan de kook, kook de pompoenblokjes in 15 minuten gaar, giet de blokjes af, voeg de kokosmelk toe en pureer dit.
Kook in de tussentijd ook de witlof beetgaar, knijp de witlof zo goed mogelijk uit van vocht, laat de witlof afkoelen en doe dit in een kom.
Meng de afgekoelde witlof met de kaas, de eieren, de bieslook, de mosterd en de peper en roer dit mengsel goed door de pompoenpuree.
Schep dit mengsel in het cakeblik, druk goed aan en plaats het cakeblik min. 15 minuten in de oven (tot de eieren gestold zijn).
Controleer de gaarheid van de kern van de cake door een prikker in de cake te steken (deze zou er schoon weer uit moeten komen.
Gerelateerd