Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Pompoen grof gesneden
- Kruiden korianderzaad, knoflookpoeder, komijnzaad, paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, uipoeder, laos, peterselie, kurkuma en min. 1 pepertje (fijn gehakt)
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Min. 200 g Shiitakes grof gesneden
- Min. 200 g Bladspinazie
- Max. 200 g Magere naturel kwark
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook, voeg de helft kruiden en de pompoen stukjes toe en kook deze in 15-20 minuten gaar.
- Giet de pompoen af, maar vang wel wat kookvocht op, en stamp dit onder toevoegingen van het opgevangen kookvocht en de helft vd olie tot een smeuiige puree.
- Verhit de resterende olie in een pan en bak de shiitake stukjes gaar.
- Voeg de spinazie en de resterende kruiden toe en roerbak dit mee tot de spinazie is geslonken.
- Schep de inhoud van de pan door de puree en schep de stamppot op je bord.
- Schep de kwark op de stamppot en serveer!
Deel dit Recept
Add comment