Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Aubergine
- Max. 200 g Pompoen in stukken gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 10 g Rauwe tahin (rauwe sesampasta)
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Komijnzaad
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 120 g Witvisfilet
- Max. 1 el Koriander grof gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden, prik gaatjes in de schil van de aubergine, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze 50 minuten in de oven.
- Draai hem na 25 minuten om en laat hem vervolgens afkoelen.
- Breng een laagje water aan de kook, kook de pompoenstukken zo'n 12 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de geroosterde aubergine na afkoelen door midden en schraap het vruchtvlees eruit.
- Meng het vruchtvlees met de knoflook, het citroensap, de tahin en een snuf komijnzaad.
- Stamp de gare pompoen tot een puree met een pureestamper en meng de puree met het aubergine mengsel.
- Verhit de olie in een pan, bestrooi de witvis met peper en zout en bak de filet in een paar minuten bruin.
- Schep de stamppot op je bord, leg de gebakken witvisfilet er bovenop en garneer met koriander.
Deel dit Recept
Add comment