Recept Afdrukken
Pompoen-aubergine stamppot met witvis
Pompoen-aubergine stamppot met witvis
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Pompoen-aubergine stamppot met witvis
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, prik gaatjes in de schil van de aubergine, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze 50 minuten in de oven.
  2. Draai hem na 25 minuten om en laat hem vervolgens afkoelen.
  3. Breng een laagje water aan de kook, kook de pompoenstukken zo'n 12 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  4. Snijd de geroosterde aubergine na afkoelen door midden en schraap het vruchtvlees eruit.
  5. Meng het vruchtvlees met de knoflook, het citroensap, de tahin en een snuf komijnzaad.
  6. Stamp de gare pompoen tot een puree met een pureestamper en meng de puree met het aubergine mengsel.
  7. Verhit de olie in een pan, bestrooi de witvis met peper en zout en bak de filet in een paar minuten bruin.
  8. Schep de stamppot op je bord, leg de gebakken witvisfilet er bovenop en garneer met koriander.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!