Pasta met tuinbonen en venkel
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 200
g
Tuinbonen
gedopt
Max. 10
g
Rode ui
gesnipperd
Max. 200
g
Cherrytomaatjes
gehalveerd
Max. 1
Venkelbol
in blokjes gesneden
Min. 1
handje
Basilicum
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Rauwe zonnebloempitten
Max. 200
g
Courgetti
Italiaanse tuinkruiden
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Een snufje
Peper
Max. 35
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Breng een laagje water aan de kook, kook de tuinbonen een aantal minuten en spoel ze vervolgens af onder koud water.
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook en Italiaanse kruiden toe en fruit dit.
Voeg de venkelblokjes toe, doe een deksel op de pan en laat de venkel beetgaar stoven.
Doe (in de tussentijd) de tomaatjes in een keukenmachine samen met de basilicum en een snuf peper en pureer dit tot een saus.
Voeg de courgetti en beetgare tuinbonen toe aan de pan en verhit dit even mee, alvorens de saus toe te voegen en door de pasta te roeren.
Schep de pasta op je bord, garneer met de zonnebloempitten en de kaasrasp en serveer!
Gerelateerd