Recept Afdrukken
Paprika-spitskool ovenschotel met een bloemkoolpuree korst
Paprika-spitskool ovenschotel met een bloemkoolpuree korst
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Paprika-spitskool ovenschotel met een bloemkoolpuree korst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
  2. Kook de boemkoolroosjes gaar, giet ze af, voeg de helft vd olie toe en pureer dit mengsel tot een gladde puree.
  3. Verhit de resterende olie in een pan, voeg het gehakt samen met de knoflook en de uisnippers toe en bak dit tot het gehakt rul is geworden.
  4. Voeg de kruiden, de tomatensaus en de sojasaus toe en roer goed door.
  5. Voeg de champignonplakjes, paprikareepjes en spitskoolreepjes toe en roerbak dit een aantal minuten mee.
  6. Verdeel de inhoud van de pan over de bodem van een ovenschaal en schep de bloemkoolpuree hier bovenop.
  7. Strijk de puree glad, zodat het de groenten-gehaktlaag afdekt en bestrooi de pureelaag met de kaas.
  8. Zet de ovenschotel zo'n 30 minuten in oven.
  9. Haal de schotel na zo'n 30 minuten (voor deze te bruin wordt) uit de oven, garneer de schotel met de lente-ui ringetjes en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!