Porties |
Ingrediënten
- Max. 90 g Mager rundergehakt
- Max. 300 g BloemkoolMax. in roosjes gesneden
- Max. 200 g Spitskool in reepjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 200 g Champignons in plakjes gesneden
- Max. 2 Puntpaprika's in reepjes gesneden
- Min. 1 Lente-uitje in ringetjes gesneden
- Kruiden Italiaanse tuinkruiden en paprikapoeder
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Parmezaanse kaas geraspt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
- Kook de boemkoolroosjes gaar, giet ze af, voeg de helft vd olie toe en pureer dit mengsel tot een gladde puree.
- Verhit de resterende olie in een pan, voeg het gehakt samen met de knoflook en de uisnippers toe en bak dit tot het gehakt rul is geworden.
- Voeg de kruiden, de tomatensaus en de sojasaus toe en roer goed door.
- Voeg de champignonplakjes, paprikareepjes en spitskoolreepjes toe en roerbak dit een aantal minuten mee.
- Verdeel de inhoud van de pan over de bodem van een ovenschaal en schep de bloemkoolpuree hier bovenop.
- Strijk de puree glad, zodat het de groenten-gehaktlaag afdekt en bestrooi de pureelaag met de kaas.
- Zet de ovenschotel zo'n 30 minuten in oven.
- Haal de schotel na zo'n 30 minuten (voor deze te bruin wordt) uit de oven, garneer de schotel met de lente-ui ringetjes en serveer!
Deel dit Recept
Add comment