Papillote van kabeljauw en witlof
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 1
el
Citroensap
Max. 3
stronkjes
Witlof
in reepjes gesneden
Max. 120
g
Kabeljauwfilet
Kruiden
rozemarijn, tijm en peper
Max. 0.5
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 50
g
Olijven op waterbasis
zonder additieven
Max. 1
el
Kappertjes (zonder additieven)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op je werkblad.
Vorm een bergje van de witlofreepjes in het midden van het vel bakpapier en leg de kabeljauwfilet hier bovenop.
Meng de olie met het citroensap, de kruiden, de olijven en de kappertjes en verdeel dit over de kabeljauw.
Vouw het bakpapier dicht tot een pakketje en leg het pakketje zo’n 30 minuten in de oven (tot de inhoud gaar gestoomd is).
Haal het pakketje uit de oven, leg hem op je bord, laat hem wat afkoelen, open hem voorzichtig (er kan flink heet stoom uitkomen) en serveer!
Gerelateerd