Porties |
Ingrediënten
- Max. 400 g Venkel in plakjes gesneden of geschaafd
- Max. 10 g Rode ui gesnipperd
- Een snufje Anijszaad
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Max. 1 el Peterselie fijn gehakt
- Max. 1 el Kappertjes zonder additieven
- Max. 1 el Citroensap
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de venkelplakjes met de uisnippers, het anijszaad en de helft vd olie en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Verdeel dit over de bodem van een ovenschaal en zet de schaal zo'n 25 minuten in de oven.
- Doe in de tussentijd de peterselie samen met de andere helft vd olie, het citroensap en de kappertjes in een keukenmachine en pureer dit.
- Haal de ovenschaal uit de oven en leg de zalmfilet bovenop de geroosterde groenten.
- Smeer de peterselie-puree over de zalm en plaats de schaal vervolgens nog zo'n 10-12 minuten in de oven (tot de zalm gaar is).
Notities
Extra bloemkoolpuree hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Deel dit Recept
Add comment