Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 el Mosterd zonder additieven
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 120 g Biefstuk
- Max. 3 stronkjes Witlof in kwarten gesneden
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 1 el Peterselie fijn gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vermeng de mosterd met de helft vd olie, de azijn, zout en peper.
- Leg de biefstuk in de marinade, wrijf de marinade er goed in en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
- Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de witlof-kwarten hierover.
- Besprenkel met de andere helft vd olie en bestrooi met zout.
- Rooster de witlof zo'n 15 minuten in de oven (tot deze begint te kleuren en zacht begint te worden).
- Besprenkel nadien met citroensap en bestrooi met peterselie.
- Zet de oven op de grilstand (bovenwarmte) en plaats de gemarineerde biefstuk 4 minuten in de oven onder de gril.
- Draai hem vervolgens om en gril ook de andere kant zo'n 4 minuten.
- Laat de biefstuk 10 minuten rusten en snijd deze vervolgens in dunnen plakken.
- Besprenkel met de achtergebleven marinade en serveer met de geroosterde witlof.
Deel dit Recept
Add comment