Recept Afdrukken
Ovenschotel met witlof en biefstuk
Ovenschotel met witlof en biefstuk
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Ovenschotel met witlof en biefstuk
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vermeng de mosterd met de helft vd olie, de azijn, zout en peper.
  3. Leg de biefstuk in de marinade, wrijf de marinade er goed in en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
  4. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de witlof-kwarten hierover.
  5. Besprenkel met de andere helft vd olie en bestrooi met zout.
  6. Rooster de witlof zo'n 15 minuten in de oven (tot deze begint te kleuren en zacht begint te worden).
  7. Besprenkel nadien met citroensap en bestrooi met peterselie.
  8. Zet de oven op de grilstand (bovenwarmte) en plaats de gemarineerde biefstuk 4 minuten in de oven onder de gril.
  9. Draai hem vervolgens om en gril ook de andere kant zo'n 4 minuten.
  10. Laat de biefstuk 10 minuten rusten en snijd deze vervolgens in dunnen plakken.
  11. Besprenkel met de achtergebleven marinade en serveer met de geroosterde witlof.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!