Porties |
Ingrediënten
- Min. 100 g Zuurkool (zonder additieven) uitgelekt
- Max. 300 g Pompoen in stukken gesneden
- Max. 100 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 10 g Rode ui gesnipperd
- Min. 1 handje Koriander grof gehakt
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Kruiden Italiaanse tuinkruiden en peper
- Max. 50 g Oude Nederlandse kaas (zonder additieven) geraspt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden, verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers.
- Voeg de zuurkool, de prei en een deel vd kruiden toe en laat dit 20 minuten op laag vuur stoven.
- Breng in de tussentijd een laagje water met de resterende kruiden aan de kook en kook de pompoen in 15 minuten gaar.
- Giet de pompoen af, voeg het zuurkool-prei mengsel, de koriander en de olie toe en stamp dit tot een puree.
- Verdeel de puree over de bodem van een ovenschaal en bestrooi de puree met de kaas.
- Plaats de ovenschaal zo'n 15 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is en de puree en mooi kleurtje heeft verkregen).
- Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment