Ovenschotel met witlof en taugé
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
  2. Kook de pompoen stukken in 15 minuten gaar, laat dit uitlekken en schep de gare pompoen in een kom.
  3. Kook vervolgens ook de witlof helften, maar kook deze enkel beetgaar (in zo’n 5 minuten) en laat ook deze vervolgens goed uitlekken.
  4. Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uisnippers.
  5. Stamp de gare pompoen samen met wat achtergehouden kookvocht tot puree en meng de uisnippers en de bieslook door deze puree.
  6. Verdeel de beetgare witlof over de bodem van een ovenschaal, verdeel de pompoenpuree over de witlof, bestrooi de pureelaag met de kaas en plaats de schaal zo’n 10 minuten in de oven.
  7. Zet de oven vervolgens nog zo’n 2 minuten op grilstand en gril tot de kaas gesmolten is en de puree een mooi kleurtje heeft gekregen.
  8. Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord, garneer met de pijnboompitten en serveer!