Recept Afdrukken
Ovenschotel met witlof en taugé
Ovenschotel met witlof en taugé
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Ovenschotel met witlof en taugé
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
  2. Kook de pompoen stukken in 15 minuten gaar, laat dit uitlekken en schep de gare pompoen in een kom.
  3. Kook vervolgens ook de witlof helften, maar kook deze enkel beetgaar (in zo'n 5 minuten) en laat ook deze vervolgens goed uitlekken.
  4. Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uisnippers.
  5. Stamp de gare pompoen samen met wat achtergehouden kookvocht tot puree en meng de uisnippers en de bieslook door deze puree.
  6. Verdeel de beetgare witlof over de bodem van een ovenschaal, verdeel de pompoenpuree over de witlof, bestrooi de pureelaag met de kaas en plaats de schaal zo'n 10 minuten in de oven.
  7. Zet de oven vervolgens nog zo'n 2 minuten op grilstand en gril tot de kaas gesmolten is en de puree een mooi kleurtje heeft gekregen.
  8. Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord, garneer met de pijnboompitten en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!