Recept Afdrukken
Ovenschotel met witlof en biefstuk
Ovenschotel met witlof en biefstuk
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • Marinade-ingrediënten max. 1 eetlepel mosterd (zonder additieven), max. 0.5 eetlepel koud geperste kokos/olijfolie. max. 1 eetlepel (appel)azijn, ongeraffineerd mineraalzout en peper
  • Max. 120 g Biefstuk
  • Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
  • Max. 3 stronkjes Witlof in kwarten gesneden
  • Max. 1 el Citroensap
  • Min. 1 handje Peterselie grof gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • Marinade-ingrediënten max. 1 eetlepel mosterd (zonder additieven), max. 0.5 eetlepel koud geperste kokos/olijfolie. max. 1 eetlepel (appel)azijn, ongeraffineerd mineraalzout en peper
  • Max. 120 g Biefstuk
  • Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
  • Max. 3 stronkjes Witlof in kwarten gesneden
  • Max. 1 el Citroensap
  • Min. 1 handje Peterselie grof gehakt
Ovenschotel met witlof en biefstuk
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrijk de biefstuk met de helft vd marinade en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de witlof-kwarten hierover.
  4. Besprenkel de witlof kwarten met de resterende olie en bestrooi ze met peper.
  5. Rooster de witlof kwarten zo'n 15 minuten in de oven (tot deze beginnen te kleuren en zacht begint te worden).
  6. Besprenkel ze (na het roosteren) met citroensap en bestrooi ze met peterselie.
  7. Zet de oven vervolgens op grilstand (bovenwarmte), leg de gemarineerde biefstuk bij de witlof op de bakplaat en rooster ook deze (onder de gril) bruin.
  8. Draai de biefstuk (na zo'n 4 minuten) om en gril ook de andere kant zo'n 4 minuten.
  9. Laat de biefstuk 10 minuten rusten en snijd deze vervolgens in dunnen plakken.
  10. Besprenkel de biefstuk met de resterende marinade, verdeel de plakjes over je bord en serveer met de geroosterde witlof.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!