Porties |
Ingrediënten
- Marinade-ingrediënten max. 1 eetlepel mosterd (zonder additieven), max. 0.5 eetlepel koud geperste kokos/olijfolie. max. 1 eetlepel (appel)azijn, ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 120 g Biefstuk
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 3 stronkjes Witlof in kwarten gesneden
- Max. 1 el Citroensap
- Min. 1 handje Peterselie grof gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrijk de biefstuk met de helft vd marinade en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
- Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de witlof-kwarten hierover.
- Besprenkel de witlof kwarten met de resterende olie en bestrooi ze met peper.
- Rooster de witlof kwarten zo'n 15 minuten in de oven (tot deze beginnen te kleuren en zacht begint te worden).
- Besprenkel ze (na het roosteren) met citroensap en bestrooi ze met peterselie.
- Zet de oven vervolgens op grilstand (bovenwarmte), leg de gemarineerde biefstuk bij de witlof op de bakplaat en rooster ook deze (onder de gril) bruin.
- Draai de biefstuk (na zo'n 4 minuten) om en gril ook de andere kant zo'n 4 minuten.
- Laat de biefstuk 10 minuten rusten en snijd deze vervolgens in dunnen plakken.
- Besprenkel de biefstuk met de resterende marinade, verdeel de plakjes over je bord en serveer met de geroosterde witlof.
Deel dit Recept
Add comment