Porties |
Ingrediënten
- Max. 100 g Wilde zalmfilet
- Max. 10 g Parmezaanse kaas geraspt
- Max. 200 g Venkel in reepjes gesneden
- Max. 200 g Prei in reepjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 200 g Cherry tomaatjes gehalveerd
- Min. 1 handje Roosmarijn fijn gehakt
- Min. 1 handje Oregano fijn gehakt
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Peper
- Viskruiden dille, bieslook, basilicum, peterselie
- Max. 1 el Citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de prei en venkel reepjes over de bodem van een ovenschaaltje.
- Bestrooi de groenten met peper en geraspte kaas en besprenkel het geheel met citroensap.
- Zet het schaaltje in de oven tot de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten is (waak voor een te donkere kleur/aanbranden).
- Haal de gegratineerde groenten uit de oven, verdeel de gehalveerde tomaatjes over de groenten en bestrooi het geheel met rozemarijn, tijm, peper en oregano.
- Plaats het schaaltje opnieuw in de oven tot de tomaten zacht zijn geworden en een kleurtje hebben verkregen (zo'n 30 minuten).
- Meng de viskruiden met de olie en wrijf de zalmfilet hiermee in.
- Verhit een (gril)pan, voeg de gekruide zalm toe en bak deze tot deze gaar is, maar wel nog een beetje roze is van binnen.
- Schep de geroosterde groenten op je bord, schep de gegrilde zalm op de groenten en serveer!
Deel dit Recept
Add comment