Recept Afdrukken
Ovenschotel met tofu, rode kool en bloemkoolpuree
Ovenschotel met tofu, rode kool en bloemkoolpuree
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Ovenschotel met tofu, rode kool en bloemkoolpuree
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes en de Italiaanse kruiden toe, kook de roosjes in zo'n 15 minuten gaar en giet ze af.
  3. Voeg de kokosmelk, de kaasrasp en de helft vd peterselie toe en stamp de roosjes tot een puree.
  4. Breng opnieuw een laagje water aan de kook, voeg de rode kool, het laurierblad en de azijn toe en kook de rode kool in zo'n 15 minuten gaar.
  5. Giet de rode kool af, haal het laurierblad uit de pan en zet de gare rode kool apart.
  6. Verhit de olie in een pan, voeg de tofublokjes toe en bak deze zo'n 5 minuten (tot de tofu blokjes een kleurtje beginnen te krijgen).
  7. Verdeel de gare rode kool over de bodem van een ovenschaal, verdeel de gebakken tofublokjes over de laag met rode kool en dek het geheel af met een laag bloemkoolpuree.
  8. Plaats de schaal zo'n 25 minuten in de oven (tot de puree een kleurtje heeft gekregen) en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!