Porties |
Ingrediënten
- Min. 300 g Broccoli in roosjes gesneden
- Min. 200 g Rode kool in reepjes gesneden
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Max. 90 g Naturel tofu in blokjes gesneden
- Max. 1 Laurierblad
- Een snufje Italiaanse tuinkruiden
- Min. 1 handje Peterselie grof gehakt
- Max. 10 g Parmezaanse kaas geraspt
- Een snufje Peper
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk (zonder additieven)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
- Voeg de bloemkoolroosjes en de Italiaanse kruiden toe, kook de roosjes in zo'n 15 minuten gaar en giet ze af.
- Voeg de kokosmelk, de kaasrasp en de helft vd peterselie toe en stamp de roosjes tot een puree.
- Breng opnieuw een laagje water aan de kook, voeg de rode kool, het laurierblad en de azijn toe en kook de rode kool in zo'n 15 minuten gaar.
- Giet de rode kool af, haal het laurierblad uit de pan en zet de gare rode kool apart.
- Verhit de olie in een pan, voeg de tofublokjes toe en bak deze zo'n 5 minuten (tot de tofu blokjes een kleurtje beginnen te krijgen).
- Verdeel de gare rode kool over de bodem van een ovenschaal, verdeel de gebakken tofublokjes over de laag met rode kool en dek het geheel af met een laag bloemkoolpuree.
- Plaats de schaal zo'n 25 minuten in de oven (tot de puree een kleurtje heeft gekregen) en serveer!
Deel dit Recept
Add comment