Recept Afdrukken
Ovenschotel met snijbonen en tomaat
Ovenschotel met snijbonen en tomaat
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Ovenschotel met snijbonen en tomaat
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breng een laagje water aan de kook, voeg de snijbonen toe, kook ze zo'n 5 minuten, spoel ze af onder koud water en zet ze apart.
  3. Kook vervolgens de bloemkool roosjes in 10-15 minuten gaar, giet ze af, pureer ze en zet ook deze puree apart.
  4. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul.
  5. Voeg de fijn gemalen pepertjes, de kruiden, de tomaat partjes, de uisnippers en de knoflook toe en bak dit tot de uisnippers glazig ogen.
  6. Voeg de beetgare snijbonen en de tijm toe en verhit dit al roerend.
  7. Pak een ovenschaal, verdeel de inhoud van de pan over de bodem van de ovenschaal en bedek dit met de bloemkool puree.
  8. Bestrooi het geheel met de kaas en zet de ovenschaal vervolgens zo'n 30 minuten in de voor verwarmde oven (tot de bovenste laag een mooi kleurtje heeft gekregen).
  9. Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!