
Porties |
Ingrediënten
- Max. 90 g Mager rundergehakt
- Min. 200 g Snijbonen gesneden
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 2 Tomaten in roosjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 20 g Parmezaanse kaas geraspt
- Max. 2 Chilipepertjes fijn gemalen
- Kruiden paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, cayennepeper, uitpoeder, tijm en peper
- Min. 1 handje Tijm fijn gehakt
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een laagje water aan de kook, voeg de snijbonen toe, kook ze zo'n 5 minuten, spoel ze af onder koud water en zet ze apart.
- Kook vervolgens de bloemkool roosjes in 10-15 minuten gaar, giet ze af, pureer ze en zet ook deze puree apart.
- Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul.
- Voeg de fijn gemalen pepertjes, de kruiden, de tomaat partjes, de uisnippers en de knoflook toe en bak dit tot de uisnippers glazig ogen.
- Voeg de beetgare snijbonen en de tijm toe en verhit dit al roerend.
- Pak een ovenschaal, verdeel de inhoud van de pan over de bodem van de ovenschaal en bedek dit met de bloemkool puree.
- Bestrooi het geheel met de kaas en zet de ovenschaal vervolgens zo'n 30 minuten in de voor verwarmde oven (tot de bovenste laag een mooi kleurtje heeft gekregen).
- Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment