Porties |
Ingrediënten
- Max. 100 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 2 Paprika's in grove stukken gesneden
- Max. 60 g Mager rundergehakt
- Max. 1 Ei los geklopt
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Een snufje Za'atar
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water aan de kook.
- Kook de bloemkoolroosjes in 15-20 minuten gaar, giet ze af en pureer ze tot een gladde puree.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de prei en paprikastukjes samen met de za'atar toe en bak dit mee tot de groenten zachter beginnen te worden.
- Verdeel het kruidige paprika-gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Meng het los geklopte ei door de bloemkoolpuree en verdeel de bloemkoolpuree over het gehaktmengsel.
- Zet de ovenschaal zo'n 20 minuten in de oven (tot het ei gestold is en de puree een kleurtje heeft verkregen).
- Haal de ovenschaal uit de oven, schep de inhoud op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment