Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Kipfilet in stukjes gesneden
- Specerijen paprikapoeder, komijnzaad
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Min. 1 handje Oregano fijn gehakt
- Min. 1 handje Peterselie fijn gehakt
- Max. 200 g Pompoen fijn gehakt
- Max. 200 g Rode kool in reepjes gesneden
- Max. 200 g Cherrytomaatjes gehalveerd
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 1 el (Appel)azijn
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
- Meng de kipstukjes met de specerijen, zout, peper en de helft vd olie en laat dit 30 minuten intrekken.
- Meng de pompoenstukjes en de gehalveerde tomaatjes met de resterende olie, oregano, zout en peper, verspreid deze over de bodem vd ovenschaal en plaats deze zo'n 20 minuten in de oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven, schuif de pompoen en tomaatjes opzij en verdeel de gekruide kip over het lege deel vd ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal zo'n 12 minuten terug in de oven tot de kip en pompoen een mooi kleurtje hebben gekregen.
- Meng in de tussentijd de rode kool met de azijn en wat zout en peper en schep dit op je bord.
- Schep de inhoud van de ovenschaal hierbij, garneer met peterselie en serveer!
Deel dit Recept
Add comment