Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Pompoen grof gesneden
- Min. 75 g Boerenkool fijn gehakt
- Min. 100 g Shiitakes fijn gehakt
- Min. 1 handje Peterselie fijn gehakt
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk (zonder additieven)
- Een snufje Peper
- Max. 35 g Parmezaanse kaas geraspt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een laagje water aan de kook en kook de pompoen gaar.
- Giet de pompoen af, voeg kokosmelk en peper toe en stamp dit tot een puree.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de knoflook.
- Voeg de fijn gehakte shiitakes, boerenkool en peterselie toe en roerbak deze mee tot ze beginnen te slinken.
- Verdeel de inhoud van de pan over de bodem van een ovenschaal en dek deze groentenlaag af met een laag pompoenpuree.
- Bestrooi de laag pompoenpuree met de kaas, zet de ovenschaal zo'n 20 minuten in de oven (tot de kaas is gesmolten en een mooi kleurtje heeft verkregen), schep de inhoud van de schaal op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment