Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Aubergine ingekeept
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 2 Paprika's in stukjes gesneden
- Max. 120 g Mager rundergehakt
- Max. 2 Tomaten fijn gesneden
- Max. 100 g Passata (pure tomatensaus)
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Kruiden kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul een kom met water en leg de ingekeepte aubergine hierin te weken.
- Verhit in de tussentijd de helft vd olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de paprika stukjes tot ze zacht zijn geworden.
- Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak het gehakt in zo’n 10 minuten rul.
- Voeg de kruiden, de tomatenstukjes en de tomatensaus toe en roer dit door.
- Verhit de resterende olie in een pan, haal de geweekte aubergine uit het water en bak deze rondom bruin.
- Plaats de ingekeepte, gebakken aubergine in een ovenschaal, vul de aubergine met de gehaktsaus en zet de schaal zo’n 30 minuten in de oven.
- Schep de gevulde aubergine inclusief saus op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment