Op de BBQ geroosterde en met Parmezaanse kaas gegratineerde venkel met olijvendressing
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Tussendoortje
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Dressing-ingrediënten
max 1 eetlepel citroensap, max. 50 g olijven (op waterbasis, zonder additieven), fijn gehakt, max. 10 g knoflook (geperst), peterselie (fijn gehakt) en basilicum (fijn gehakt)
Min. 1
Venkelknol
in grove plakken gesneden
Max, 0.5
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 35
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Verhit de BBQ en besmeer de venkelplakken aan beide kanten met de olie.
Rooster de ingevette venkelplakken eerst aan één kant (tot ze een kleurtje beginnen te krijgen) en draai ze vervolgens om.
Bestrooi de plakken met de kaas en rooster ze vervolgens tot ook de andere kant een kleurtje heeft gekregen en de kaas gesmolten is.
Verdeel de geroosterde, gegratineerde venkelplakken over je bord, besprenkel ze met de kruidige olijvendressing en serveer!
Gerelateerd