Op de BBQ geroosterde en met Parmezaanse kaas gegratineerde venkel met olijvendressing
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Dressing-ingrediëntenmax 1 eetlepel citroensap, max. 50 g olijven (op waterbasis, zonder additieven), fijn gehakt, max. 10 g knoflook (geperst), peterselie (fijn gehakt) en basilicum (fijn gehakt)
  • Min. 1 Venkelknolin grove plakken gesneden
  • Max, 0.5el Olijfoliekoud geperst (extra vergine)
  • Max. 35g Parmezaanse kaasgeraspt
Instructies
  1. Verhit de BBQ en besmeer de venkelplakken aan beide kanten met de olie.
  2. Rooster de ingevette venkelplakken eerst aan één kant (tot ze een kleurtje beginnen te krijgen) en draai ze vervolgens om.
  3. Bestrooi de plakken met de kaas en rooster ze vervolgens tot ook de andere kant een kleurtje heeft gekregen en de kaas gesmolten is.
  4. Verdeel de geroosterde, gegratineerde venkelplakken over je bord, besprenkel ze met de kruidige olijvendressing en serveer!