Olijf-tonijn cake
Maaltijd
Lunch
,
Tussendoortje
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 30
g
Tonijn uit blik (op waterbasis)
Max. 1.5
Ei
Max. 10
g
Rode ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Min. 1
handje
Peterselie
fijn gehakt
Max. 50
g
Olijven op waterbasis (zonder additieven)
fijn gehakt
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Laat de tonijn uitlekken, prak het fijn met een vork en meng het met de peterselie.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
Voeg het tonijn-peterselie mengsel en de olijfstukjes toe, bak dit zo’n 4-5 minuten mee en zet het vuur vervolgens uit.
Meng de eieren met de afgekoelde inhoud vd pan, schep dit mengsel in de cakevorm en druk het goed aan.
Zet de cake zo’n 30-35 minuten in de oven (tot deze gaar en goudbruin is geworden) en serveer!
Gerelateerd