Met pompoen en kaas gevulde tomaten van de BBQ
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Tussendoortje
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 3
Tomaten
uitgehold en uitgelekt
Max. 200
g
Pompoen
grof gesneden
Max. 35
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Min. 1
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Min. 1
handje
Basilicum
grof gehakt
Een snufje
Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
Verhit de BBQ, besprenkel de pompoenstukken met de olie en leg ze vervolgens zo’n 30 minuten op de BBQ.
Doe de geroosterde pompoen vervolgens in een keukenmachine en maal ze tot puree.
Meng deze puree met de wat zout, peper en de basilicum en vul de holtes van de tomaten met dit mengsel.
Bestrooi de gevulde tomaten met de kaasrasp en zet ze in een BBQ bakje.
Dek het bakje af met folie of bakpapier en laat de tomaten inclusief hun vulling vervolgens op de BBQ in zo’n 10-15 minuten gaar worden.
Gerelateerd