Met gehakt, spinazie en shiitakes gevulde pompoen
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 1
Flespompoen
gehalveerd en uitgehold
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Min. 100
g
Shiitakes
Max. 90
g
Mager rundergehakt
Max. 0.5
Ei
Min. 200
g
Bladspinazie
Min. 1
handje
Roosmarijn
fijn gehakt
Een snufje
Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
Voeg de shiitakes toe en bak deze zo’n 2 minuten mee.
Voeg het gehakt, de roosmarijn, peper en het (fijn gesneden) vruchtvlees uit de uitgeholde pompoen toe en bak dit tot het gehakt rul is geworden.
Haal de pan van het vuur en schep de spinazie handje voor handje door het gehaktmengsel tot het is geslonken.
Laat de inhoud van de pan iets afkoelen, schep het ei door het gehaktmengsel en vul de holtes van de pompoenhelften vervolgens met dit mengsel.
Verdeel de gevulde pompoenhelften over de bakplaat en plaats deze minimaal 30 minuten in de oven (tot het vruchtvlees van de pompoen gaar is).
Haal de gare pompoenhelften uit de oven, leg ze op je bord en serveer!
Gerelateerd