Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 Ei
- Max. 90 g Mager rundergehakt
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Een snufje Nootmuskaat
- Min. 300 g Bladspinazie
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Ongeraffineerd ineraalzout en peper
- Max. 2 grote Vleestomaten
Ingrediënten
|
Instructies
- Snijd het kapje van de tomaten en hol ze uit met een klein lepeltje.
- Bestrooi de binnenkant met peper en zout.
- Zet ze met de open kant op een rooster en laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een laagje water aan de kook en kook de spinazie tot deze is geslonken.
- Giet de spinazie af en knijp deze uit.
- Meng het gehakt met het ei, de uisnippers, de spinazie, de nootmuskaat, de helft vd olie, peper en zout.
- Dep de binnenkant van de tomaten droog.
- Vul de tomaten met het kruidige gehakt-spinazie mengsel en dek ze af met de hoedjes.
- Prik de hoedjes vast met een prikker.
- Zet de gevulde tomaten naast elkaar in een ovenschaaltje en besprenkel ze met de rest vd olie.
- Plaats de ovenschaal zo'n 25 minuten in de voor verwarmde oven.
Deel dit Recept
Add comment