Porties |
Ingrediënten
- Max. 200 g Bloemkool tot korrels geraspt of gemalen
- Max. 1 Kleine ananas
- Max. 1 Rode paprika in blokjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Een snufje Gemberpoeder
- Max. 1 Rood pepertje fijn gehakt
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
- Een snufje Kerriepoeder
- Max. 1 Ei
- Max. 60 g Garnalen gepeld
- Max. 10 g Rauwe cashewnoten
- Max. 1 el Koriandee grof gehakt
- Max. 1 Lente-uitje in ringetjes gesneden
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en kook de bloemkoolkorrels gaar.
- Giet deze af en zet ze (afgedekt) apart.
- Halveer de ananas, hol deze uit tot ongeveer 2 cm van de rand, dep de holte vd ananas droog en snijd max. 200 g van het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook, de gemberpoeder en de fijn gehakte peper toe en bak dit een aantal minuten.
- Voeg de paprikablokjes samen met de kerriepoeder en een snuf peper en zout toe en roer dit door.
- Voeg de gare bloemkoolkorrels toe en bak deze mee tot ze een kleurtje krijgen.
- Maak een holte in het midden van de bloemkoolrijst, breek het ei los boven de holte, roer het ei tot gestolde korrels en roer deze vervolgens door de bloemkoolrijst.
- Voeg de sojasaus en de garnalen toe en roerbak deze mee tot de garnalen gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur, schep de ananasblokjes door de gebakken bloemkoolrijst, schep de inhoud van de pan in de uitgeholde ananashelften, garneer met lente-ui ringetjes, koriander en cashewnoten en serveer!
Deel dit Recept
Add comment