Met courgette en gehakt gevulde pompoen van de BBQ
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Max. 1 Flespompoengehalveerd en draden en pitten verwijderd
  • Max. 1el Olijfoliekoud geperst (extra vergine)
  • Vulling-ingrediëntenmax. 1 courgette (in blokjes gesneden), max. 10 g ui (gesnipperd), max. 10 g knoflook (geperst) max. 120 g mager rundergehakt, paprikapoeder, kaneel en peper
Instructies
  1. Verhit de BBQ en wrijf de pompoen-helften in met de olie.
  2. Leg de pompoen-helften met de gesneden kant naar boven op de BBQ, sluit de deksel vd BBQ en rooster de pompoen-helften zo’n 30 minuten (tot het vruchtvlees zacht is geworden).
  3. Meng de vulling-ingrediënten, vul de holtes van de pompoen-helften (zodra de roostertijd verstreken is) met dit mengsel, plaats de gevulde pompoen-helften nog minimaal 20 minuten op de (afgesloten) BBQ (tot de vulling gaar is) en serveer!