Recept Afdrukken
Met bloemkoolrijst en spitskool gevulde paprika's
Met bloemkoolrijst en spitskool gevulde paprika's
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • Max. 2 Paprika's kapjes en zaadlijsten verwijderd
  • Max. 10 g Ui gesnipperd
  • Max. 10 g Knoflook geperst
  • Max. 100 g Spitskool in reepjes gesneden
  • Max. 100 g Bloemkoolrijst
  • Max. 120 g Kipfilet in blokjes gesneden
  • Kruiden ras el Hanout, max. 1 handje peterselie (fijn gehakt), max. 2 chilipepertjes (fijn gehakt) en peper
  • Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • Max. 2 Paprika's kapjes en zaadlijsten verwijderd
  • Max. 10 g Ui gesnipperd
  • Max. 10 g Knoflook geperst
  • Max. 100 g Spitskool in reepjes gesneden
  • Max. 100 g Bloemkoolrijst
  • Max. 120 g Kipfilet in blokjes gesneden
  • Kruiden ras el Hanout, max. 1 handje peterselie (fijn gehakt), max. 2 chilipepertjes (fijn gehakt) en peper
  • Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Met bloemkoolrijst en spitskool gevulde paprika's
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en breng een laagje water aan de kook.
  2. Kook of stoom de bloemkoolrijst in een aantal minuten beetgaar in of boven het kokende water en zet de rijst opzij.
  3. Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook, de kipblokjes en de spitskoolreepjes samen met de kruiden toe en bak dit tot de kipblokjes gaar zijn.
  4. Schep de gare bloemkoolrijst door het mengsel in de pan en verdeel dit mengsel vervolgens over de 2 uitgeholde paprika's.
  5. Zet de gevulde paprika's in een ovenschaal dek ze af met de kapjes van de paprika's en zet de schaal zo'n 30 minuten in de oven.
  6. Haal de geroosterde, gevulde paprika's uit de oven, schep ze op je bord en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!