Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Mager rundergehakt
- Een snufje Italiaanse tuinkruiden
- Max. 1 el Mosterd (zonder additieven)
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 200 g Tomaten fijn gesneden
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Min. 250 g Champignons in plakjes gesneden
- Max. 2 handjes Bladspinazie
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng het gehakt met Italiaanse kruiden, mosterd, knoflook en zout en kneed dit (met koele, vochtige handen) tot een bal.
- Leg de bal op de bakplaat en druk of rol hem plat tot een platte, ronde gehaktplak.
- Bak deze gehaktbodem zo'n 15 minuten in de voor verwarmde oven en laat hem vervolgens afkoelen.
- Verhit in de tussentijd de helft vd olie in een pannetje en voeg de tomatenstukjes samen met de tomatensaus en nog wat Italiaanse kruiden toe en laat dit indikken tot een dikke saus.
- Verhit de resterende olie in een andere pan, voeg de uisnippers, de spinazie en de champignonplakjes toe en bak deze tot ze zijn geslonken.
- Besmeer de gehaktbodem met de tomatensaus, verdeel de gebakken groenten over de saus, bestrooi de pizza met nog wat Italiaanse kruiden, bak hem in 10-15 minuten af en serveer!
Deel dit Recept
Add comment