Recept Afdrukken
Kruidige bloemkool met tonijn
Kruidige bloemkool met tonijn
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Kruidige bloemkool met tonijn
Instructies
  1. Doe de ansjovis, de oregano en de knoflook in een keukenmachine en pureer dit.
  2. Roer de helft vd olie en het citroensap door de puree samen met zout en peper.
  3. Besmeer de tonijn met de helft van deze kruidenpuree en laat dit een aantal minuten intrekken.
  4. Breng een laagje water aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar in 3-4 minuten.
  5. Giet de bloemkool af en vermeng de roosjes met de olijven, de uisnippers, de peterselie en de andere helft vd kruidenpuree.
  6. Verhit de andere helft vd olie in een pan en bak de gemarineerde tonijn 2-3 minuten per kant (medium-rare).
  7. Leg de tonijn op je bord en serveer de spinazie (of rucola) samen met het bloemkool-olijven mengsel naast de tonijn.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!