Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 el Oregano fijn gehakt
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 50 g Olijven op waterbasis zonder additieven
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 Ansjovis uit blik zonder additieven
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 100 g Verse tonijn
- Max. 400 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 1 el Peterselie fijn gehakt
- Max. 1 handje Bladspinazie/rucola
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Doe de ansjovis, de oregano en de knoflook in een keukenmachine en pureer dit.
- Roer de helft vd olie en het citroensap door de puree samen met zout en peper.
- Besmeer de tonijn met de helft van deze kruidenpuree en laat dit een aantal minuten intrekken.
- Breng een laagje water aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar in 3-4 minuten.
- Giet de bloemkool af en vermeng de roosjes met de olijven, de uisnippers, de peterselie en de andere helft vd kruidenpuree.
- Verhit de andere helft vd olie in een pan en bak de gemarineerde tonijn 2-3 minuten per kant (medium-rare).
- Leg de tonijn op je bord en serveer de spinazie (of rucola) samen met het bloemkool-olijven mengsel naast de tonijn.
Deel dit Recept
Add comment