Koolraap tagliatelle met boerenkool en shiitakes
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 200
g
Koolraap tagliatelle
Min. 75
g
Boerenkool
fijn gehakt
Min. 100
g
Shiitakes
fijn gehakt
Max. 10
g
Rode ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 2
Eieren
los geklopt
Min. 1
Rood pepertje
fijn gemalen
Een snufje
Peper
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Rauwe walnoten
Instructies
Breng een laagje water aan de kook en kook de koolraap tagliatelle beetgaar.
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers, de shiitake stukjes en de knoflook toe en bak dit zo’n 2 minuten.
Voeg de boerenkool en een klein scheutje van het kookvocht van de tagliatelle toe en laat dit al roerend slinken.
Giet de tagliatelle af, meng de los geklopte eieren met een snuf peper en de fijn gemalen pepertjes en giet dit mengsel bij de nog warme tagliatelle.
Roer dit op een laag pitje goed door tot het pittige eimengsel stolt en korrels begint te vormen.
Schep vervolgens ook de inhoud van de andere pan door de tagliatelle en schep de tagliatelle vervolgens op je bord.
Garneer met de walnoten en serveer!
Gerelateerd