Komkommersoep met za’atar
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Min. 1
Komkommer
in blokjes gesneden
Kruiden
za’atar en peper
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 10
g
Rauwe zonnebloempitten
Max. 1
el
Citroenrasp
van een biologische citroen
Min. 1
handje
Peterselie
grof gehakt
Max. 75
g
Feta light
verkruimeld
Max. 1
el
Citroensap
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers.
Voeg de komkommerblokjes en de kruiden toe en roerbak dit een paar minuutjes.
Voeg een gewenste hoeveelheid water toe, breng dit aan de kook en laat de soep op laag vuur min. 5 minuten garen.
Doe de soep in een keukenmachine, pureer de soep en schep de soep vervolgens in een diep bord of kom.
Garneer de soep met de zonnebloempitten, de feta, de peterselie en de citroenrasp, besprenkel de soep met citroensap en serveren maar!
Gerelateerd