Komkommersoep met garnalen
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Min. 1
Komkommer
in grove stukken gesneden
Min. 1
handje
Munt
grof gehakt
Max. 120
g
Garnalen
gepeld
Max. 1
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Een snufje
Italiaanse tuinkruiden
Een snufje
Peper
Max. 2
el
Hüttenkäse
Instructies
Meng een deel vd munt samen met een snuf peper door de hüttenkäse en zet dit apart.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
Voeg de komkommerstukken en de Italiaanse tuinkruiden toe en roerbak dit even mee.
Vul de groenten in de pan aan met een gewenste hoeveelheid water, dek de pan af en laat de soep zo’n 20 minuten pruttelen.
Pureer de soep m.b.v een keukenmachine of staafmixer en breng op smaak met peper.
Verhit de gepureerde soep opnieuw, voeg de garnalen toe en laat deze gaar worden (dit zijn ze wanneer ze roze kleuren).
Roer de resterende munt door soep, giet de soep in een kom of bord, schep de gekruide hüttenkäse op de soep en serveer!
Gerelateerd