
Porties |
Ingrediënten
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Kruiden knoflookpoeder, gemberpoeder, kurkuma en kerriepoeder
- Max. 0.5 el Kokos;/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk zonder additieven
- Max. 1 Chilipepertje fijn gemalen
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 200 g Pompoen in stukjes gesneden
- Max. 200 g Tomaten in stukjes gesneden
- Max. 120 g Kip in blokjes gesneden
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Breng water aan de kook, voeg de kip blokjes toe en kook deze gaar.
- Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers, de kruiden en het fijngemalen pepertje toe en bak dit een aantal minuten mee.
- Voeg de gekookte kip blokjes toe en bak deze even mee.
- Voeg de kokosmelk en de tomatensaus toe en roer dit door.
- Voeg de pompoen blokjes en de stukjes tomaat toe en stoof deze een aantal minuten mee.
- Giet er vervolgens wat water bij (tot alles onder een laagje water staat) en laat het geheel net zo lang pruttelen tot het vocht is verdampt en de "saus" is ingedikt en alle smaken goed op elkaar zijn ingewerkt en de pompoenblokjes voldoende zacht en gaar zijn geworden.
- Schep de curry op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment