Kipcurry met pompoen en rode peper
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 120
g
Kipfilet
in blokjes gesneden
Max. 1
el
Kokos;/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Kruiden
peper, kurkuma, kruidnagel, kaneel en korianderzaad
Max. 1
Rode peper
fijn gehakt
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 300
g
Pompoen
in blokjes gesneden
Max. 100
g
Pure tomatensaus (Passata)
Min. 1
handje
Koriander
grof gehakt
Instructies
Bestrooi de kip blokjes met de helft vd kruiden.
Verhit de olie in en pan en bak de kip blokjes rondom bruin.
Voeg de uisnippers, het fijn gesneden pepertje en de knoflook toe en bak dit een aantal minuten mee.
Voeg de pompoen blokjes toe en bak deze zo’n 5 minuten mee.
Voeg de resterende kruiden en de tomatensaus toe, giet er wat water bij en laat het geheel op laag vuur zo’n 15 minuten pruttelen.
Schep de curry op je bord, garneer met koriander en serveer!
Gerelateerd