Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Kipfilet
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Kerriepoeder
- Max. 300 g Chinese kool in dunne reepjes gesneden
- Max. 100 g Taugé
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een gewenste hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de kipfilet in zo'n 10 minuten gaar.
- Haal de kipfilet uit het water en snijd of scheur deze aan stukjes of flarden.
- Giet het water uit de pan, maar bewaar deze wel.
- Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg de Chinese kool toe en roerbak dit enkele minuten.
- Voeg kerriepoeder toe en roer door.
- Voeg het bewaarde kip-kookvocht toe en breng dit aan de kook.
- Pureer de soep zodra de kool gaar is.
- Roer de taugé samen met de kipstukjes toe aan de gepureerde soep, verhit dit nog even, breng op smaak met zout en peper en serveer!
Deel dit Recept
Add comment