Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 50 g Bleekselderijblad fijn gehakt
- Max. 300 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 200 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Een snufje Geelwortel
- Een snufje Kerriepoeder
- Max. 120 g Kipfilet
- Max. 1 el Bieslook fijn gehakt
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water met zout aan de kook in een soeppan en voeg de kipfilet toe.
- Kook de kipfilet in een aantal minuten gaar en haal hem uit de pan om af te koelen.
- Scheur de kipfilet aan flarden zodra deze is afgekoeld.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg de fijn gehakte bleekselderij en prei toe en roerbak dit 4-5 minuten mee.
- Voeg het water waarin de kip gekookt heeft toe en vul dit aan tot een gewenst hoeveelheid.
- Voeg de bloemkoolroosjes samen met geelwortel en kerriepoeder toe en breng dit aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep zo'n 20 minuten pruttelen (tot de bloemkool gaar is).
- Doe de soep in een keukenmachine en pureer.
- Roer de kipflarden en kokosmelk door de soep en garneer met bieslook.
Deel dit Recept
Add comment