Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Kipfilet
- Max. 1 el Citroensap
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Een snufje Kipkruiden basilicum, roosmarijn, tijm, peterselie, selleriezaad, knoflookpoeder, mosterdzaad, paprikapoeder, komijnzaad en cayennepeper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
- Max. 1 Tomaat fijn gehakt
- Max. 50 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 1 el Tijm fijn gehakt
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 2 Groene paprika's in reepjes gesneden
- Max. 1 Gele paprika in reepjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
Ingrediënten
|
Instructies
- Marineer de kip minimaal 30 minuten in citroensap vermengd met zout, peper en kipkruiden.
- Verhit de olie in een pan en bak de gemarineerde kip in 3-5 minuten rondom bruin.
- Haal de kip uit de pan.
- Doe de tijm, knoflook, prei, tomaatstukjes, paprikareepjes, sojasaus, tomatensaus en een scheutje water in de pan en breng dit aan de kook.
- Voeg de gebruinde kip toe, zet het vuur lager en laat dit 25-30 minuten stoven (tot de kip gaar is).
Notities
Extra bloemkoolrijst hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Deel dit Recept
Add comment