Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Kool (soort naar eigen keuze) gesneden
- Een snufje Peper
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk (zonder additieven)
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Min. 1 handje Dille fijn gehakt
- Max. 1 el Citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook, verdeel de kool over de bodem van een stoommandje en plaats het stoommandje boven het kokende water.
- Dek het mandje af en laat de kool in zo'n 10 minuten gaar stomen.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uisnippers.
- Bestrooi de zalmfilet met peper en plaats deze in het stoommandje boven op de kool en stoom deze de laatste 5 minuten mee (tot deze gaar is geworden).
- Voeg de kokosmelk toe aan de uisnippers en verhit dit even mee.
- Meng de gestoomde kool met het ui-kokosmelk mengsel, schep de romige kool op je bord en plaats de gestoomde zalm hier bovenop.
- Besprenkel het gerecht met citroensap en het achtergebleven romige vocht uit de pan, garneer met dille en serveer!
Deel dit Recept
Add comment