Geroosterde pompoen salade met rucola, peer en feta
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Min. 200g Pompoenin partjes gesneden
  • Marinade-ingrediëntenmax. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, roosmarijnnaaldjes en max. 10 g knoflook (geperst)
  • Min. 100g Rucola
  • Max. 75g Fetaverkruimeld
  • Max. 2 Perenin smalle partjes gesneden
  • Dressing-ingrediëntenmax. 1 eetlepel koud geperste olijfolie, max. 1 eetlepel citroensap en max. 10 g knoflook (geperst)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Meng de pompoenpartjes met de marinade en verspreid de gemarineerde partjes over de bakplaat.
  3. Rooster de gemarineerde pompoenpartjes zo’n 30 minuten in de voor verwarmde oven en laat ze vervolgens afkoelen.
  4. Meng de geroosterde pompoen na afkoeling met alle overige ingrediënten en zet dit mengsel in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
  5. Haal de salade na een tijdje uit de koeling, verdeel hem over je bord en serveer!