Gegrilde zwaardvis met sperziebonen en druivensalsa
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Max. 120g Zwaardvisfilet
  • Min. 200g Sperziebonengehalveerd
  • Max. 0.5el Olijfoliekoud geperst (extra vergine)
  • Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en pepr
  • Salsa-ingrediëntenmax. 150 g ontpitte druiven (in kwartjes gesneden), min. 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden), max. 10 g knoflook (geperst), max. 1 rood en 1 groen chilipepertje (fijn gehakt), een paar druppels Tabasco (zonder additieven), min. 1 handje koriander (fijn gehakt), max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
  1. Breng een laagje water aan de kook en blancheer de sperziebonen een aantal minuten.
  2. Spoel ze vervolgens af onder koud water en zet ze apart.
  3. Meng de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
  4. Wrijf de zwaardvisfilet in met zout, peper en olijfolie en gril deze zo’n 3 minuten (tot deze een kleurtje krijgt).
  5. Gril de andere kant vervolgens 2-3 minuten (tot de gehele zwaardvisfilet gaar is) en laat hem een half minuutje rusten.
  6. Serveer de gegrilde zwaardvisfilet en beetgare sperziebonen samen met de druivensalsa.