Recept Afdrukken
Gegrilde zwaardvis met sperziebonen en druivensalsa
Gegrilde zwaardvis met sperziebonen en druivensalsa
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • Max. 120 g Zwaardvisfilet
  • Min. 200 g Sperziebonen gehalveerd
  • Max. 0.5 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
  • Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en pepr
  • Salsa-ingrediënten max. 150 g ontpitte druiven (in kwartjes gesneden), min. 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden), max. 10 g knoflook (geperst), max. 1 rood en 1 groen chilipepertje (fijn gehakt), een paar druppels Tabasco (zonder additieven), min. 1 handje koriander (fijn gehakt), max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, ongeraffineerd mineraalzout en peper
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • Max. 120 g Zwaardvisfilet
  • Min. 200 g Sperziebonen gehalveerd
  • Max. 0.5 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
  • Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en pepr
  • Salsa-ingrediënten max. 150 g ontpitte druiven (in kwartjes gesneden), min. 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden), max. 10 g knoflook (geperst), max. 1 rood en 1 groen chilipepertje (fijn gehakt), een paar druppels Tabasco (zonder additieven), min. 1 handje koriander (fijn gehakt), max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, ongeraffineerd mineraalzout en peper
Gegrilde zwaardvis met sperziebonen en druivensalsa
Instructies
  1. Breng een laagje water aan de kook en blancheer de sperziebonen een aantal minuten.
  2. Spoel ze vervolgens af onder koud water en zet ze apart.
  3. Meng de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
  4. Wrijf de zwaardvisfilet in met zout, peper en olijfolie en gril deze zo’n 3 minuten (tot deze een kleurtje krijgt).
  5. Gril de andere kant vervolgens 2-3 minuten (tot de gehele zwaardvisfilet gaar is) en laat hem een half minuutje rusten.
  6. Serveer de gegrilde zwaardvisfilet en beetgare sperziebonen samen met de druivensalsa.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!