Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Zwaardvisfilet
- Min. 200 g Sperziebonen gehalveerd
- Max. 0.5 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en pepr
- Salsa-ingrediënten max. 150 g ontpitte druiven (in kwartjes gesneden), min. 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden), max. 10 g knoflook (geperst), max. 1 rood en 1 groen chilipepertje (fijn gehakt), een paar druppels Tabasco (zonder additieven), min. 1 handje koriander (fijn gehakt), max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en blancheer de sperziebonen een aantal minuten.
- Spoel ze vervolgens af onder koud water en zet ze apart.
- Meng de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
- Wrijf de zwaardvisfilet in met zout, peper en olijfolie en gril deze zo’n 3 minuten (tot deze een kleurtje krijgt).
- Gril de andere kant vervolgens 2-3 minuten (tot de gehele zwaardvisfilet gaar is) en laat hem een half minuutje rusten.
- Serveer de gegrilde zwaardvisfilet en beetgare sperziebonen samen met de druivensalsa.
Deel dit Recept
Add comment